November 2017: Beste Wensen - Alan Ayckbourn

Een familie maakt plannen voor de Kerstdagen, hetzelfde als ieder jaar. Iemand kookt, een ander speelt poppenspel, iemand versiert de kerstboom. Komt oom ook? Ja, hij kijkt toch de hele tijd TV. Tot zover alles heel gewoon. Hoewel...
Vrede op aarde? Niet bij Ayckbourn. Zijn personages zijn vooral met zichzelf bezig en er wordt niet echt geluisterd naar elkaar. Nu er dit jaar een vreemde gast aanschuift, lopen de spanningen nog hoger op...
Met deze komedie brengen De Leiezonen je al helemaal in de kerstsfeer, of toch niet?

Toneeltekst  Alan Ayckbourn
Regie  Geert Willems
Speeldata  24, 25 & 29november, 1, 2 & 8 december 2017
Spelers:  Sophie Ally, Koen Camerlynck, Nathalie De Weirdt, Kelly Desmet, Luc Mortier, Jan Lombaert, Veronique Van Loo, Stevie Van Vooren en Jan Verboven.
Foto's 
Maart 2017: Schrijf me in het zand - Inez Van Dullemen

Judith, een jonge vrouw, komt terug in haar ouderlijke woning.
Bij de verhuis vindt ze het dagboek van haar oudere zus Anne,
die een jaar ervoor zelfmoord heeft gepleegd.
Hoe is het zover kunnen komen?
In flashbacks vertelt Anne haar verhaal, een meeslepend verhaal over incest binnen een ontspoord gezin...

Met dit stuk werden De Leiezonen geselecteerd voor het Gentse Amateurtheaterfestival 2017 van GAMA. De productie werd in dit kader opnieuw opgevoerd op 4 oktober 2017, in de Minardschouwburg. Zie: WWW.GAMAGENT.BE

Toneeltekst  Inez Van Dullemen
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  17, 18, 22, 24 & 25 maart 2017, telkens om 20u.
Spelers:  Paul Cassiman, Kelly Desmet, Hanne Deloof/Nora Gevaert, Ante Laseur, Ann-Sophie Sleeuwaert, Cathy Van Damme, Hein Van Holsbeke, Stevie Van Vooren.
Foto's 
November 2016: Hotel Cupido (naar “Motie van Wanorde”) - Ray Cooney

Minister Minister De Vogelaere maakt zich op voor een romantisch avondje in Hotel Cupido met de secretaresse van de oppositie. Tot ze in kamer 203 een lijk ontdekken. Kabinetschef De Bock wordt opgevorderd om de klus in alle discretie te klaren. Maar dat is buiten het hotelpersoneel en een rist onverwachte gasten gerekend... Een avondje amusement van de bovenste plank!

Toneeltekst  Ray Cooney (bewerking: Marc De Bruyker)
Regie  Marc De Bruyker
Speeldata  19, 25, 26 & 30 november; 2 & 3 december 2016
Spelers:  Koen Camerlynck, Annemie De Bock, Nathalie De Weirdt, Bea De Wit, Michèle Keignaert, Jan Lombaert, Ann-Sophie Sleeuwaert, Veronique Van Loo, Stevie Van Vooren, Jan Verboven.
Foto's 
Maart 2016: SACCO & VANZETTI - Roli & Vincenzoni

Het stuk voert ons terug naar het begin van de vorige eeuw. Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti verlaten Italië en trekken vol hoop naar Amerika. Maar daar spat hun droom al snel uiteen. Een verbijsterend en nog altijd brandend actueel verhaal over macht, manipulatie, xenofobie, maar ook van liefde en volharding. Een waargebeurd verhaal, dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren twintig, een periode van massale immigratie en anarchistische aanslagen.

Toneeltekst  Roli & Vincenzoni
Regie  Jef Mellemans
Speeldata  18-19-23-25 & 26 maart 2016, zondag 20 maart (15u).
Spelers:  Eric Baele, Paul Cassiman, Annemie De Bock, Yves Deneir, Stefan De Smedt, Kelly Desmet, Michèle Keignaert, Jan Lombaert, Anne Melis, Luc Mortier, Thomas Planckaert, Ann-Sophie Sleeuwaert, Hein Van Holsbeke, Veronique Van Loo, Jan Verboven.
Foto's 
November 2015: Liefde Half Om Half - Alan Ayckbourn

Is de mondaine Rosa, de echtgenote van Frank, echt zo welopgevoed? Is Frank, de bescheiden zakenman, werkelijk zo naïef? Is het zijn werk, waardoor de ambitieuze Bob zo laat thuiskomt? Lijdt Sandra echt aan een postnatale depressie? Waarom wordt het klassieke echtpaar William en Mariette uitgenodigd voor een etentje?
“Liefde, half om half” is een messcherpe relatiekomedie. Niet te missen!

Toneeltekst  Alan Ayckbourn
Regie  Geert Willems
Speeldata  21-27-28 november & 2-4-5 december 2015
Spelers:  Koen Camerlynck, Beatrijs De Wit, Kelly Desmet,
Thomas Planckaert, Hein Van Holsbeke en Veronique Van Loo
Foto's 
Maart 2015: De Kersentuin - Anton Tsjechov

Weduwe Ljoebov, keert na zes jaar berooid terug naar het landgoed waar ze is opgegroeid. Maar het landgoed moet samen met de oude boomgaard worden verkocht wegens te hoge schulden. Er dient zich een nieuw tijdperk aan. In die wereld in verandering, proberen een reeks lachwekkende mensen zich te handhaven, maar ze maken er een zootje van...

Een klassieker in een frisse en visueel aantrekkelijke regie!

GAMA (de overkoepelende organisatie voor Gentse amateurtoneelverenigingen) selecteerde deze productie als één van de zes beste Gentse voorstellingen van het afgelopen seizoen. De productie werd daarom in het kader van het Amateurtheaterfestival opnieuw opgevoerd op 8 oktober 2015, in de Minardschouwburg.
Zie: WWW.GAMAGENT.BE

Toneeltekst  Anton Tsjechov
Regie  Jef Mellemans
Speeldata  20, 21, 27, 28 maart; 1 & 3 april 2015
Spelers:  Paul Cassiman, Yves Deneir, Eline Dobbelaere, Ann Haenebalcke, Michèle Keignaert, Jan Lombaert, Anne Melis, Luc Mortier, Jolien Praet, Frans Van Lancker, Stevie Van Vooren, Jan Verboven
Foto's 
November 2014: De Man Die Op De Ladder Klom - Udo Meiresonne

Michiel, een onopvallende klerk op wie nooit iets aan te merken viel, werd opgepakt toen hij langs een ladder naar een open raam in de woning van Mady klom. Zijn jonge pro-Deoadvocate Ilse tracht te achterhalen wat hem bezielde, maar Michiel is niet bijzonder behulpzaam. Beetje bij beetje - en mede door de tussenkomsten van zijn vrouw Els, zijn slachtoffer Maddy en haar dochter Phaedra - geeft hij zijn geheimen prijs. Een spannend verhaal over donkere kantjes en over doodgewone mensen die er met de allerbeste bedoelingen steeds opnieuw een zootje van maken!

Toneeltekst  Udo Meiresonne
Regie  Beatrijs De Wit
Speeldata  22 - 26 - 28 - 29 november & 5 - 6 december 2014
Spelers:  Annemie De Bock, Yves Deneir, Stefan De Smedt, Kelly Desmet, Nathalie De Weirdt, Sofie Govaert, Thomas Planckaert, Ann-Sophie Sleeuwaert, Stevie Van Vooren
Foto's 
Maart 2014: Geruchten - Neil Simon

Charley en Myra Brock vieren hun huwelijksjubileum: een etentje voor hun high-society vrienden. Maar wanneer de eerste gasten arriveren, blijkt Charley buiten bewustzijn en bloedend op bed te liggen! Zijn echtgenote is nergens te vinden. Ook het personeel is verdwenen.
Hij is vice-burgemeester is van de stad New York. Dus doen de gasten er alles aan om te vermijden dat een mogelijk schandaal het daglicht ziet. Er worden smoezen verzonnen om de schone schijn te redden. Er ontstaat algauw een ketting van leugens en veronderstellingen, roddels en geruchten… Hoe meer gasten arriveren, hoe groter de verwarring wordt, want hoe kan je een sluitend verhaal bedenken én dit overeind houden, als je zelf óók niet precies weet wat er nu eigenlijk gebeurd is!

Toneeltekst  Neil Simon
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  28 - 29 maart & 2 - 4 - 5 april 2014
Spelers:  Paul Cassiman, Nathalie De Weirdt, Beatrijs De Wit, Ann Haenebalcke, Michèle Keignaert,
Jan Lombaert, Luc Mortier, Hein Van Holsbeke, Veronique Van Loo, Jan Verboven
Foto's 
November 2013: ANTIGONE - Jean Anouilh

Een stad zonder koning, Thebe. Na het tragisch vertrek van koning Oedipoes, barstte een bittere strijd los tussen zijn zonen, Eteokles en Polyneikes, broers van Antigone. De twee broers sneuvelen. Dit is de beginsituatie van het Antigoneverhaal.

De stad likt haar wonden. Kreoon, de oom van Antigone en van haar gesneuvelde broers, neemt zich voor om orde en rust te herstellen. Hij gunt de oudste broer een staatsbegrafenis, maar laat de andere onbegraven op het slagveld liggen. Wie hem toch de laatste eer durft te bewijzen, zo luidt zijn wet, zal dit met de dood moeten bekopen.
Maar Antigone gehoorzaamt aan andere wetten. Zij gaat de confrontatie aan met haar oom en tekent hiermee haar doodvonnis. Een strijd met niet te overziene gevolgen...
Het oeroude Antigoneverhaal, bloedstollend, verscheurend en treffend actueel!

Toneeltekst  Jean Anouilh
Regie  Hein Van Holsbeke
Speeldata  23-27-29-30 november & 6-7 december 2013
Spelers:  Eric Baele, Paul Cassiman, Kelly Desmet, Jan Lombaert,
Anne Melis, Luc Mortier, Thomas Planckaert, Cathy Van Damme,
Veronique Van Loo, Stevie Van Vooren, Jan Verboven, Karolien Voets
Foto's 
Maart 2013: De Zelfmoordenaar - Nicolai Erdman

Bernard Cappaert is werkloos. Hij voelt zich buitengesloten,
overbodig, wanhopig. Als hij zich laat ontvallen dat hij
zelfmoord wil plegen, begint dat nieuws zich te verspreiden
en wordt de naieve Bernard ineens een belangrijk man!
Plotseling dagen allerlei ontevreden mensen op die hem als
martelaar voor hun eigen kar willen spannen! Of de man nu
eigenlijk nog dood wil of niet doet niets meer terzake voor
hen. Stilaan lijkt hij te zullen worden opgeofferd voor het
"algemeen" belang!
Kortom, een knotsgekke absurde komedie!

Toneeltekst  Nicolai Erdman
Regie  Geert Willems
Speeldata  22, 23, 27, 29 en 30 maart 2013
Spelers:  Yves Deneir, Stefan De Smedt, Beatrijs De Wit, Eline Dobbelaere, Sofie Govaert, Anne Melis, Ann-Sophie Sleeuwaert, Cathy Van Damme, Nico Van den Abeele, Hein Van Holsbeke, Veronique Van Loo, Jan Verboven.
Foto's 
November 2012: De Naamlozen - Filip Vanluchene

Hier KLIKKEN voor de VIDEO-TRAILER!!
Het achtergat van Vlaanderen, 50 jaar terug. Een dorp. Een kleine straat... Een collectie oervlaamse mensen. Kleine stervelingen, anoniem, onbenullig alledaags.
DE NAAMLOZEN
In hun dagelijkse strijd tegen de tijd. Verlangens, frustraties en schuld opgestapeld achter een muur van zedig zwijgen, achter de doorschijnende stof van Marie-Roses blouse, achter de rits van Cyriels nieuwe broek en in de donkere kamer van de kleine Julien.
En soms een klein incident, als een klein manneke overhoop gelopen wordt, als de plomb général springt of als de autocar in panne valt tijdens de jaarlijkse busreis van de KWB.
Een meeslepende vertelling, die soms zoet smaakt, dan weer zout of pikant en soms heerlijk vettig.
Met dit stuk werden De Leiezonen geselecteerd voor het Gentse Amateurtheaterfestival van GAMA - editie 2013. Zie: WWW.GAMAGENT.BE

Toneeltekst  Filip Vanluchene
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  17-21-23-24-30 november & 1 december 2012
Spelers:  Paul Cassiman, Annemie De Bock, Michele Keignaert, Luc Mortier, Jan Verboven
Foto's 
Maart 2012: Surprise Weekend - Frank Van Laecke

Het stuk speelt zich af in een chalet in de Ardennen. Julien, de eeuwige scoutsleider, gaat er ieder jaar rond Allerheiligen met familie en vrienden op weekend. Elk jaar opnieuw organiseert hij er met veel enthousiasme zijn nachtspel, tot grote ergernis van de rest van het gezelschap. Dat nachtspel is dan ook de aanleiding tot misverstanden en hilarische situaties. Als hij bovendien vaststelt dat zijn vrouw Dora hem bedriegt, stort
héél zijn fantasiewereld in mekaar.

Toneeltekst  Frank Van Laecke
Regie  Rudy De Vos
Speeldata  23, 24, 28, 30 & 31 maart 2012
Spelers:  Nathalie De Weirdt - Eline Dobbelaere - Jan Lombaert - Ann-Sophie Sleeuwaert - Nico Van den Abeele - Stevie Van Vooren
Foto's 
November 2011: De Fysici - Friederich Dürrenmatt

Drie beroemde natuurkundigen zijn patiënten in een afgelegen Zwitsers sanatorium voor geesteszieken, gerund door een oudere jongejuffrouw van adel. Een verpleegster wordt vermoord... De dader moet tot rust komen door viool te spelen met de directrice, terwijl een machteloze politie-inspecteur wacht om hem te verhoren. Twee van de drie fysici blijken een verborgen agenda te hebben die tot een onverwachte ontknoping leidt...
Een groteske komedie? Een absurde thriller? Een bijzonder stuk met verrassende wendingen!

Toneeltekst  Friedrich Dürrenmatt
Regie  Marc De Bruyker
Speeldata  19, 20, 23, 25 november, 2 & 3 december 2011
Spelers:  Koen Cassiman, Paul Cassiman, Annemie De Bock, Ann Haenebalcke, Michèle Keignaert, Victor Lombaert, Luc Mortier, Francis T'Hooft, Robin Van Damme, Hein Van Holsbeke, Katrien Van Holsbeke, Veronique Van Loo, Jan Verboven, Karolien Voets
Foto's 
Maart 2011: Bedside Story - Alan Ayckbourn

Het verhaal draait rond vier echtparen. Alle gebeurtenissen spelen zich af op één avond en één nacht; we kijken binnen in drie slaapkamers. Ernest en Elisabeth, een bejaard koppel, vieren hun zoveelste huwelijksverjaardag. Ze kunnen niet vermoeden dat hun nachtrust danig verstoord zal worden! Luc, een gedreven zakenman, ligt met spit in bed. Als zijn bedgenote Els dan maar alleen naar een feestje moet, weet ook hij nog niet dat zijn gedwongen bedrust van korte duur zal zijn. Dat feestje is de instuif die Tony en Chris - een speels jonger koppeltje - geven om hun nieuw liefdesnestje in te branden. Herman en Suzanne, niet echt gelukkig getrouwd, zijn de hond in het kegelspel. Met hun bedproblemen slagen zij erin, in één nacht tijd, van mooie dromen een nachtmerrie te maken...

Criticus Michael Billington schreef ooit dat het stuk handelt over "the tyranny of the weak", het vermogen van een neurotisch koppel om niet alleen hun eigen problemen te "exporteren", maar ook om de crises in andermans huwelijk te verergeren.

Toneeltekst  Alan Ayckbourn
Regie  'Fred Lessing'
Speeldata  25, 26, 30 maart, 1 & 2 april 2011
Spelers:  Paul Cassiman, Annemie De Bock, Stefan Desmedt, Ann Haenebalcke, Michèle Keignaert, Jeroen Reygaert, Jan Van Holsbeke, Veronique Van Loo
Foto's 
November 2010: Wolfsmelk - Luc van Balberghe

Een groep zigeuners strijkt neer in een dorp. Gitte, de dochter uit het dorpscafé, wordt verliefd op de jonge zigeuner Gabor en gaat met hem mee wanneer de zigeuners verder trekken. Dan blijkt dat dezelfde groep jaren voordien ook al in het dorp was en er toen ook een meisje met hen meeging. Wat gebeurde er met haar? Oude gebeurtenissen worden opgerakeld, familiegeheimen ontsluierd... Een ontroerend verhaal met een lach en een traan!

Toneeltekst  Luc van Balberghe
Regie  Beatrijs De Wit
Speeldata  20, 24, 26, 27 november 3 & 4 december 2010
Spelers:  Paul Cassiman, Annemie De Bock, Yves Deneir, Isabelle Descamps, Hélène Descamps, Eline Dobbelare, Sofie Govaert, Jan Lombaert, Anne Melis, Lotte Lombaert, Luc Mortier, Thomas Planckaert, Cathy Van Damme, Mike Van Renterghem, Jan Verboven
April 2010: Schone familie - Agnes Jaoui en Jean-Pierre Bacri

Het café “De Brave Vader” is onveranderd gebleven sinds vader de zaak begon. Zoon Henri is de huidige uitbater, kort van stof en “imbeciel van dienst”. Jongste zoon Philippe, geslaagde zakenman en moeders’ lieveling, is getrouwd met Yolande. Rebelse dochter Betty is nog steeds niet getrouwd maar heeft iets met de slome kelner Denis. Elke vrijdagavond komt de familie samen in het café om daarna ergens te gaan eten en vandaag is het bovendien de verjaardag van Yolande. Het wordt lang wachten want Henri’s vrouw Arlette blijft maar weg. Tongen worden gescherpt, wederzijdse ergernissen bloot gelegd en familierelaties botsen frontaal. Waar zal dit eindigen?

Toneeltekst  Agnes Jaoui en Jean-Pierre Bacri
Regie  Eddy Daese
Speeldata  16 17 21 23 24 april (om 20u).

Rolverdeling  Jan Verboven: Henri Ménard, de patron van "De Brave Vader"
  Paul Cassiman: Philippe Ménard, zijn broer
  Veronique Van Loo: Yolande, de vrouw van Philippe
  Sofie Govaert: Betty, de zus van Henri en Philippe
  Monique Baecke: hun moeder
  Jeroen Reygaert: Denis, de kelner
Foto's 

November 2009: Tien Indiaantjes - Agatha Christie

Tien personen worden door een onbekende onder uiteenlopende voorwendsels naar een afgelegen eiland gelokt om er een paar dagen door te brengen. Daar aangekomen worden ze elk beschuldigd van moord of doodslag. En alsof dat niet genoeg was, vallen ook de eerste doden. Een moordlustige gek is duidelijk van plan hen één voor één uit de weg te ruimen. Maar wie? En waarom? Niemand kan vluchten noch hulp inroepen van buitenaf. Verschuilt de dader zich ergens in huis of op het eiland? Zal er iemand de slachting overleven? Deze spannende thriller is een klassieker uit de misdaadliteratuur. Agatha Christie baseerde het op een oud Engels aftelrijmpje. Zij bewerkte haar detectiveroman zelf tot een toneelstuk met de titel “En toen waren er geen meer…”

Toneeltekst  Agatha Christie
Regie  Annick De Smet
Speeldata  25, 27, 28 november & 4, 5 december 2009
Spelers:  Yves Deneir, Isabelle Descamps, Nathalie De Weirdt, Michèle Keignaert, Luc Mortier, Thomas Planckaert, Francis T'Hooft, Hein Van Holsbeke, Jan Van Holsbeke, Stevie Van Vooren, Jan Verboven
Foto's 
Juni 2009: Leentje van het Hemelrijk - Gaston Martens

Op een boerderij wonen twee broers en een zuster, alle drie ongetrouwd en de zestig voorbij. De oudste broer, August, is huisman, schepen van de gemeente en lid van nog enkele andere verenigingen, de andere zorgt voor de boerderij, samen met hun neefje Tuurke. Op zekere dag vindt Aspasie, hun kwezel van een zuster, dat één van beiden moet trouwen en ze laat meteen weten dat iemand straks zich komt "prezenteren". Geen van de twee broers heeft er eigenlijk zin in. Wanneer Leentje, de dochter van herberg 't Hemelrijk daarop langs komt, denken beide grijsaards dat zij het is die wil trouwen en voelen ze zich opeens wél geroepen. Elk probeert zich van zijn beste kant te laten zien - vooral door de gebreken van de ander te benadrukken - maar uiteindelijk draait alles anders uit dan verwacht.

Toneeltekst  Gaston Martens
Regie  Hein, Bea, Luc, Michèle
Speeldata  7 juni 2009
Rolverdeling  August: Hein van Holsbeke
  Désiré: Luc Mortier
  Aspasie: Bea De Wit
  Leentje: Sofie Govaert
  Tuurke: Yves Deneir
  Febronie Dhondt: Michèle Keignaert
Foto's 
Maart 2009: Om nooit te vergeten’ (Time of my life) - Alan Ayckbourn

Het decor is een lokaal restaurant van een vage ethnische origine. Albert Van de Ven is er de gastheer tijdens een feestmaal ter ere van de verjaardag van zijn vrouw Irene. Hun zonen zijn er ook, samen met hun respectieve partners: Patrick, een man zonder doorzettingsvermogen, en zijn vrouw Stephanie, en de zenuwachtige, 'artistieke' Tom, vergezeld van Cindy, een volks kapstertje.
Albert en Irene zijn al lang geen passionele minnaars meer. Ook de band tussen ouders en kinderen wordt losser: met de jaren is Irene's wrok tegenover Patrick gegroeid en is ze teleurgesteld door het gedrag van Tom, haar oogappel.
We maken een opeenvolging van etentjes voor en na het feestmaal mee, die ons vertellen over de kennismaking van Tom en Cindy, het faillissement van Alberts transportbedrijf, en de breuk tussen Patrick en Stephanie.
In flashbacks en flashforwards toont Ayckbourn ons een ogenschijnlijk gelukkig gezin met zijn botsingen en desillusies die er deel van uitmaken en komt hij tot de conclusie dat geluksmomenten - om nooit te vergeten - dikwijls onopgemerkt voorbijgaan.

Toneeltekst  Alan Ayckbourn
Regie  Frans van Lancker
Speeldata  21, 25, 27 en 28 maart 2009
Rolverdeling  Jan Verboven: Albert
  Veronique Van Loo: Irene
  Paul Cassiman: Patrick
  Cathy Vandamme: Stephanie
  Jan Lombaert: Tom
  Ils Deraedemaeker: Cindy
  Stefan Desmedt: Alle andere rollen
November 2008: 7 - Jan Monbaliu

ijdelheid – hebzucht – wellust – afgunst – gulzigheid – wraak – luiheid

Veertien jongeren op het strand van Blankenberge. Zoals ze zijn. Speels, genietend, maar ook kwetsbaar. Vol verwachtingen, maar ook met krassen op hun ziel…
Veertien jongeren op het strand. Sommigen werken er als jobstudent, anderen zijn er voor één dag of langer. Ze ontmoeten elkaar eerder toevallig. Na de volleybalmatch die de jongeren van ‘Residentie Relaxy’ moet samenbrengen met de kampeerders van ‘Zon en Zee’ is er een karaoke-wedstrijd. De avond gaat over in de nacht, tot de zon weer opgaat. Tot een nieuwe dag begint. Is er iets veranderd?

Met onze recente productie "7" hebben we volgende "gulden spots" in de wacht gesleept:

  • Jolien voor beste vrouwelijke hoofdrol
  • Sofie voor beste vrouwelijke bijrol
  • Mathieu voor beste mannelijke bijrol
  • en last but not least DE GULDEN SPOT VOOR BESTE GROEPSPRESTATIE !!!
Toneeltekst  Jan Monbaliu
Regie  Beatrijs De Wit
Speeldata  26, 28, 28 november en 5, 6 december 2008
Rolverdeling     
Foto's 


September 2008: De winter onder de tafel - Roland Topor

De jonge vertaalster Florence woont in een klein appartement. De plaats onder haar tafel verhuurt ze aan Dragomir, een arme immigrant. Ze hebben bijna niets. Maar ze hebben ook niets nodig. Ze hebben elkaar. Die winter lacht het leven hen toe.
Tot een macho uitgever, de beste vriendin van Florence en een tweede immigrant hun intrede doen....

"De winter onder de tafel" is een poëtische en romantisch komedie vol tederheid en levensvreugde, een verhaal over mensen op zoek naar een (t)huis.... Een sprookje voor volwassenen....

Wij hebben met dit stuk aan niet minder dan 3 wedstrijden deelgenomen:

  • provinciaal klasseringstornooi: we behaalden een mooie tweede categorie
  • Landjuweel 2007-2008: we behaalden de top 10 ( op 85 deelnemers )
  • Gents amateurtheater festival: we behaalden een finaleplaats én de prijs voor beste bijrol voor Jan als Gritzka!
Toneeltekst  Roland Topor
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  24 september 2008 (herneming voor het Amateurfestival)
Rolverdeling  Florence Ann Haenebalcke
  Dragomir Luc Mortier
  Gritzka Jan Verboven
  Raymonde Michèle Keignaert
  Marc Thyl Hein Van Holsbeke
Foto's 

april 2008: Shakers - John Godber en Jane Thornton

Elke stad heeft zijn Shakers, de trendy taverne waar iedereen gezien wil worden. Dit stuk is het verhaal van 4 diensters die er werken, een verhaal over hun dagelijks werk, hun aspiraties en hun dromen, maar vooral over hun klanten.

Op het ritme van de muziek mixen de barmeiden hun cocktails. Met de glimlach snoeren ze elke zelfingenomen macho de mond en ontwijken elegant de "losse handen" van het clienteel met hangbuik. Vier actrices spelen in een hels tempo een twintigtal verschillende personnages. Zij zijn tevens uw gids en vertellen ongezouten en met het hart op de tong over hun klandizie, de handtastelijkheden en stoerdoenerij, over zware benen en pijnlijke eksterogen, de oorverdovende muziek, maar ook over hun kleine en grote problemen, hun dromen en verlangens die hen in gedachten ver doen uitstijgen boven het alledaagse en vooral nachtelijk werk achter de tapkast. Shakers is soms ontroerend, soms grof, maar vooral onweerstaanbaar grappig.

Toneeltekst  John Godber en Jane Thornton
Regie  Maxime De Winne
Speeldata  11, 12, 18 en 19 april 2008
Rolverdeling  Annemie De Bock, Beatrijs De Wit, Anne Melis, Veronique Van Loo  
     
     
     
     
Foto's november 2007: De Winter Onder De Tafel - Roland Topor

De jonge vertaalster Florence woont in een klein appartement. De plaats onder haar tafel verhuurt ze aan Dragomir, een arme immigrant. Ze hebben bijna niets. Maar ze hebben ook niets nodig. Ze hebben elkaar. Die winter lacht het leven hen toe.
Tot een macho uitgever, de beste vriendin van Florence en een tweede immigrant hun intrede doen....

"De winter onder de tafel" is een poëtische en romantisch komedie vol tederheid en levensvreugde, een verhaal over mensen op zoek naar een (t)huis.... Een sprookje voor volwassenen....

Toneeltekst  Roland Topor
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  24, 30 november en 1, 5, 7 december 2007
Rolverdeling  Florence Ann Haenebalcke
  Dragomir Luc Mortier
  Gritzka Jan Verboven
  Raymonde Michèle Keignaert
  Marc Thyl Hein Van Holsbeke
Foto's 


januari 2007: Small Town - Willem Taeymans

Een klein dorpje... Een kleine gemeenschap waar iedereen elkaar kent... Een dorpje zoals elk ander... waar niks gebeurt... Toneelvereniging. Een dorpje met verliefde tieners, overspelige vaders, seriemoorden... DE LEIEZONEN. Maar ook met een rost, snoezig katje, met een geheim bovenop een kleerkast… Kortom, een dorpje waar het leven zijn gewone gangetje gaat... Nu ja, gewoon? In SmallTown heeft iedereen wel een vijs los... In een tiental taferelen worden de diepste geheimen, de meest verborgen zielenroerselen, gebeurtenissen die het daglicht niet mogen aanschouwen blootgelegd.

Toneeltekst  Willem Taeymans
Regie  Beatrijs De Wit
Speeldata  19, 20 en 21 januari 2007
Rolverdeling     
     
Foto's 
november 2006: Lady Godiva - Jean Canolle

Door de schuld van haar brutale echtgenoot, Leofric, graaf van Chester en hertog van Mercie, én tot grote ontsteltenis van de Engelse koning Eduard de Belijder, doorkruiste de vrome Lady Godiva, midden de 11de eeuw, de stad Coventry naakt op haar paard. Door deze heroïsche daad kon zij verhinderen dat de twee voornaamste burgers van de stad werden gehangen en bekwam zij dat de belastingen met een jaar werden uitgesteld. De edele dame kon echter nooit vermoeden dat zij door deze libertijnse rit een historische gebeurtenis werd; een legende vol grootsheid en adel, gesteund op leed en trots.

Toneeltekst  Jean Canolle
Regie  Marc De Bruyker
Speeldata  24, 25, 26 en 29 november, 2 en 3 december 2007
Rolverdeling     
     
Foto's 
januari 2006: Stiefmoeders - Paul Pourveur

Julie is tien jaar en woont sinds de scheiding van haar ouders bij haar vader. Papa heeft een nieuwe vriendin en Julie is als de dood dat deze haar plaats gaat innemen. Terwijl Julie met haar vader praat, dwalen haar gedachten geregeld af naar haar rekenboek. Ze probeert een magisch getal te vinden waarmee ze voorgoed van stiefmoeders verlost zal zijn. Tijdens haar reis naar Abacus – het land van de getallen – ontmoet ze alle cijfers, elk met hun eigen aard en aardigheden. Het fantasierijke gevecht van Julie tegen stiefmoeders en cijfers is soms ronduit hilarisch, maar leert haar accepteren dat haar vader altijd van zijn oogappel blijft houden.

Toneeltekst  Paul Pourveur
Regie  Beatrijs De Wit en Nico Van den Abeele
Speeldata  20 en 22 januari 2006
Rolverdeling     
     
Foto's 
november 2005: Ge Moogt Hem Hebben - Hilda Vleugels

Hilda Vleugels schreef het hilarisch stuk dat een pastiche is op de "oorlog van de seksen". Een moeder nodigt haar drie dochters en hun respectievelijke echtgenoten uit voor een weekend. Als moeder vertelt dat pa ervandoor is met zijn secretaresse en zij er niet om treurt, willen de vrouwen ook hun echtgenoten kwijt. Ze smeden een plan om de mensen op heterdaad op overspel te betrappen. Lopen de mannen in de val? Het loopt voordurend anders dan men had verwacht...

Toneeltekst  Hilda Vleugels
Regie  Guy Declercq
Speeldata  19, 23, 25, 26 en 27 november 2005
Rolverdeling     
     
Foto's 
januari 2005: Vasilika - Jo Coune, Bea de Wit

De eerste jeugdproductie!

Toneeltekst  Jo Coune, Bea de Wit
Regie  Bea de Wit, Nico Van den Abeele
Spelers:  Anneleen Cassiman, Johannes Cassiman, Marie De Clercq, Brecht Deriemaeker, Emma Deriemaeker, Celine Mortier, Eline Saelens, Maarten Vancoille, Anne Van loocke, Elselien Van Puymbroeck
Foto's 
november 2004: Heuvels Van Blauw - Dennis Potter

Engeland, 1943. De Duitsers bombarderen opnieuw Londen. De geallieerden nemen Sicilië in. Een zonnige zomernamiddag in het Forest of Dean. Zeven kinderen, vijf jongens en twee meisjes. Ze rennen door het bos, roepen en plagen elkaar Ze spelen… Ze spelen vrolijk oorlogsvliegtuigje en parachutist. Ze spelen vadertje en moedertje of verpleegstertje. Ze vechten om een appel, jagen op een eekhoorn. Een kinderwagen piept en waarschuwt zo de “vijand”. En die ene zielige jongen speelt met vuur… Gaandeweg wordt de grens tussen spelen, pesten, terroriseren en échte oorlog steeds vager. De angst en de brutaliteit nemen toe. Schijnbare onschuld loopt uit op sadistische wreedheid en een gruwelijke tragedie. Maar…. ….“We hebben het niet geweten,… of wel?”

Toneeltekst  Dennis Potter
Regie  Luc De Ruelle
Speeldata  26 en 27 november, 3, 4, 10 en 11 december 2004
Rolverdeling  Willie Raymond Haerens
  Peter Hein Van Holsbeke
  John Luc Mortier
  Raymond Jan Verboven
  Angela Beatrijs De Wit
  Audrey Michèle Keignaert
  Donald Francis T’Hooft
Foto's 
april 2004: (On)gewoon Absurd - Valentin, Tsjechov, Mrozek, etc.

Een reeks absurde eenakters

Toneeltekst  Diverse auteurs
Regie  Cecile Rigolle
november 2003: Pech - Friederich Dürrenmatt

Vijf respectabele magistraten ontmoeten elkaar elk weekend in het landhuis van rechter Wucht. Daar bezondigen zij zich aan het overdadig aanbod van heerlijke spijzen, kostbare wijnen en welwillende vrouwen. De ultieme climax van deze wekelijkse orgie is voor deze heren echter het reconstrueren van een rechtszaak.
Op een zekere avond verstoort het onverwacht bezoek van handelsreiziger Peter Von Trapp hun spel. De man vraagt onderdak voor de nacht want hij heeft PECH met de wagen. In ruil hiervoor is Peter bereid de rol van verdachte te spelen in de imaginaire assisenzaak van de heren. Peter Von Trapp kan echter niet vermoeden dat hij die nacht een tweede maal af te rekenen heeft met PECH...

Toneeltekst  Friedrich Duerrenmatt
Regie  Marc De Bruyker
maart 2003: Senator Fox - Luigi Lunari

...

Toneeltekst  Luigi Lunari
Regie  Frans Van Lancker
november 2002: Een Avond Aan De Zwier - Frank Vickery

...

Toneeltekst  Frank Vickery
Regie  Veerle Schoors
november 2001: Spelemeien Aan De Leie - Frans Van Lancker

...

Toneeltekst  Compilatie
Regie  Frans Van Lancker
november 2000: De Eetkamer - A.R. Gurney Jr.

...

Toneeltekst  A.R. Gurney Jr.
Regie  Luc De Ruelle
februari 2000: Een Vloog Over Het Koekoeksnest - Dale Wasserman
Nog niet beschikbaar
maart 1999: Even Doorbijten Betty - Frank Vickery
Nog niet beschikbaar
november 1998: Just Married - Etienne Notteboom
Nog niet beschikbaar
maart 1998: Magie Rouge - Michel De Ghelderode
Nog niet beschikbaar
november 1997: Van De Brug Af Gezien - Arthur Miller
Nog niet beschikbaar
maart 1997: Maak Plaats Mevrouw - R. Cooney/J. Chapman
Nog niet beschikbaar
november 1996: Zwijg Kleine - Fitzgerald Kusz
Nog niet beschikbaar
maart 1996: Tantes - Cyriel Buysse
Nog niet beschikbaar
november 1995: Opgewekte Geesten - Noel Coward
Nog niet beschikbaar
maart 1995: Van Tafel En Bed - Alan Ayckbourn
Nog niet beschikbaar
november 1994: Sneeuw - Abe Polsky
Nog niet beschikbaar
april 1994: De Eenzame Moordenaar - Eddy De Vries
Nog niet beschikbaar
november 1993: Boeing-Boeing - Marc Camoletti
Nog niet beschikbaar
maart 1993: Greenwich - Walter Van Den Broeck
Nog niet beschikbaar
november 1992: De Caraïbische Zee - Rene Verheezen
Nog niet beschikbaar
maart 1992: Sleutel Voor Twee - J. Chapman / D. Freeman
Nog niet beschikbaar
november 1991: Lieve Vrienden - Reginald Rose
Nog niet beschikbaar
april 1991: Het Atelier - J-C. Grumberg
Nog niet beschikbaar
november 1990: Schat, Ik Ben Er Hoor - Jack Popplewell
Nog niet beschikbaar
maart 1990: Wiens Leven Is Het Eigenlijk? - Brian Clark
Nog niet beschikbaar
november 1989: Meneer Gaat Op Jacht - Georges Feydeau
Nog niet beschikbaar
maart 1989: Een Doos Vol Kruimels - Neil Simon
Nog niet beschikbaar
november 1988: Wanneer Trouw Je Met Mijn Vrouw? - J. Bernard-Luc / J-P. Conty
Nog niet beschikbaar
maart 1988: Dodelijke Komedie - Riciare & Lasaygues
Nog niet beschikbaar
november 1987: Mirandolina - Carlo Goldoni
Nog niet beschikbaar
april 1987: Het Ei - Felicien Marceau
Nog niet beschikbaar
november 1986: De Mandarijntjeskamer - Robert Thomas
Nog niet beschikbaar
maart 1985: Een Zwanezang - A. Tjsechow
Nog niet beschikbaar
november 1984: Gevraagd, Werkster Voor Halve Dagen - Leo Rozenstraten
Nog niet beschikbaar
februari 1984: Het Souterrain - Achilles Gautier
Nog niet beschikbaar
april 1983: Een Kat In Een Zak - Georges Feydeau
Nog niet beschikbaar
december 1982: De Schaduw Van Een Held - Sean O'casey
Nog niet beschikbaar
april 1981: Als Ma Van Huis Is … - Felicien Marceau
Nog niet beschikbaar
november 1979: Eer De Haan Kraait . - Ivan Bucovan
Nog niet beschikbaar
april 1979: De Held Van Het Westen - John M. Synge
Nog niet beschikbaar
december 1978: De Stroom - Max Halbe
Nog niet beschikbaar
maart 1978: Nachtdienst - Max Ferner & Schwarz
Nog niet beschikbaar
december 1977: De Steengroeve - Albert Jakob Welti
Nog niet beschikbaar
maart 1977: Het Uur Der Verrukking - Anna Bonacci
Nog niet beschikbaar
november 1976: De Onschuldige - Fritz Hochwalder
Nog niet beschikbaar
april 1976: Mijn Zonen Allemaal - Arthur Miller
Nog niet beschikbaar
maart 1975: Familieconflict - Diego Fabbri
Nog niet beschikbaar
december 1974: Rust A La Russe - Valentin P. Katajew
Nog niet beschikbaar
maart 1974: Een Bezem Voor De Bruid - George Batson
Nog niet beschikbaar
november 1973: De Fluwelen Handschoen - Rosemary Cassy
Nog niet beschikbaar
maart 1973: En Toen Kwam Oma . - H.F. Maltby & F. Wynne
Nog niet beschikbaar
december 1972: Het Donker Boven Aan De Trap - William Inge
Nog niet beschikbaar
maart 1972: Ik Ben Er. En Blijf Er! - R. Vincy & J. Valmy
Nog niet beschikbaar
november 1971: Dwaasheid Heeft Haar Eigen Recht - John Patrick
Nog niet beschikbaar
maart 1971: Bemoeial - Jack Popllewell
Nog niet beschikbaar
november 1970: De Vrouw In De Ochtend - A. Casona
Nog niet beschikbaar
maart 1970: Wie Krijgt Een Baby? - H. Sturm & F. Jakobstetter
Nog niet beschikbaar
november 1969: De Tuinschuur - Graham Greene
Nog niet beschikbaar
maart 1969: Het Huis Met De Zeven Balkons - A. Casona
Nog niet beschikbaar
november 1968: Moany's Jongen Huilt Niet - Tennesee Williams
Nog niet beschikbaar
november 1968: Zeventien En Twee - August Hinrichs
Nog niet beschikbaar
februari 1968: Een Brief Van De Generaal - M. Mc Loughlin
Nog niet beschikbaar
november 1967: Gieren Op 'T Veilig Nest - Harold Mc Pherson
Nog niet beschikbaar
februari 1967: Het Derde Woord - A. Casona
Nog niet beschikbaar
oktober 1966: En Toch Komt De Nacht - Emlyn Williams
Nog niet beschikbaar
februari 1966: En Zo Begon Het - Philip King
Nog niet beschikbaar
november 1965: Het Monster Van High-Castle - J. De Lange
Nog niet beschikbaar
februari 1965: Finale Met ... God - Paul Marien
Nog niet beschikbaar
november 1964: De Schutterskoning - K. Freuler & J. Fehr
Nog niet beschikbaar
februari 1964: De Scharlakenrode Das - J. J. Bell
Nog niet beschikbaar
november 1963: Vlooien In Smoking - Paul Marien
Nog niet beschikbaar
maart 1963: Het Zal Gaan Stuiven - W. Hageveld
Nog niet beschikbaar
november 1962: Wel Te Rusten Excellentie! - Paul Marien
Nog niet beschikbaar
februari 1962: Twee Keren Dood - Gaston Martens
Nog niet beschikbaar